Laziz brutalt tvångsutvisad

2013-11-29 20:30:22
På tisdag morgon ringde Laziz efter att han meddelades att polisen om 15 minuter skulle föra honom ”hem”. Hem betydde diktaturens Kazakstan. I skrivande stund vet vi ännu inte var Laziz befinner sig.

Migrationsdomstolen har meddelat advokaten att Laziz fördes med ett chartrat flyg från Nyköping till Amsterdam kl 10.50 på tisdagen. Utvisningen var rättsvidrig.

Efter sex år i Sverige och dryga sex veckor inlåst i förvar fick han en kvarts möjlighet att ta avsked innan hans mobil togs ifrån honom.
Gränspolisen vägrade att ge advokaten information med hänvisning att hon inte skulle ha varit Laziz ombud(!). Vidare ignorerade man den överklagan som advokaten skickade in på morgonen.
Även Migrationsdomstolen reagerade på den här hanteringen. Laziz vänner begav sig till Arlanda för att be passagerare att protestera på planet, sedan kom beskedet att han utvisats från Nyköping istället.
50 personer demonstrerade på eftermiddagen utanför migrationsminister Billströms kontor för Laziz.
Migrationsverket och gränspolisen har gjort allt för att vilseleda Laziz och alla som har kämpat. Man har sagt till både advokaten och till demonstranterna vid mötet med Migrationsverket att Laziz inte skulle utvisas utan sin familj. Han flyttades även till förvaret i Flen som gav ett tecken på att han inte var akut utvisningshotad.
Innan advokaten hann skicka in den senaste överklagan slog man till. Snabbt.

Men kampen är inte över! Om Laziz hamnar i Kazakstan så fortsätter vi att göra allt för att få hem honom så snabbt som möjligt.
Vi fortsätter såklart även att kämpa för Laziz och hans familj.
På onsdag den 4 december kommer ett stormöte att hållas för att diskutera nästa steg i kampen.

För senaste information, se Facebookgruppen.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!