Löfven och Wallenberg = Sant

2013-04-24 14:38:20
Stefan Löfven är så mycket ”näringslivsvän” att han ibland brukar hänvisa till sina år i ”näringslivet” när han egentligen menar sin tid som ordförande i IF Metall.
Och att direktörerna gillar Löfven och den S-märkta högerpolitiken är väl knappats en nyhet.

Knappt hade Löfven blivit ny S-ledare innan investmentbolaget Industrivärdens ordförande Sverker Martin-Löf klargjorde att ”han på många punkter är mer positiv till Löfven än till Reinfeldt” (TV4 Nyheterna den 27 januari i fjol).
Sverker Martin-Löf är klimatskeptiker och den person som tjänar mest i Sverige på sina styrelseuppdrag. Uppemot 7 miljoner kronor per år drar han in på några sammanträden, vilket måste betyda en timpenning som skrivs med femsiffriga belopp.
Som vice ordförande i SAS bolagsstyrelse var Jacob Wallenberg i högsta grad ansvarig för att påtvinga facken en av efterkrigstidens mest löntagarfientliga uppgörelser.
–Vi har gått med på att avstå en månadslön och jobba 8 procent mer. Piloterna blir alltså 30 procent billigare och får jobba mer. Det är inte det vackraste som skett i skandinaviskt arbetsliv, menade den norska pilotföreningens (NSF) ordförande Jens Lippestad efter uppgörelsen i fjol.
Men Jacob Wallenberg som ogillar fack och anställda gillar Stefan Löfven.
På särskild inbjudan av Jacob Wallenberg ska Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven delta på årets möte med Bilderberggruppen.
Bilderberggruppens möten är hemliga träffar med världens högst betalda direktörer och politiker.  Första gången ett Bilderbergmöte hölls var 1954 på Hotel de Bilderberg i Nederländerna. På det mötet var temat hur bekämpa ”antiamerikanismen” och kommunismen. Ett tema som sedan gått igen på alla möten som hållits. Rädslan för allt som kan misstänkas vara vänster har sedan födseln varit ett med Bilderberggruppen, som bland annat misstänks för att ha infiltrerat brittiska Labourpartiet (Socialdemokraterna) när detta parti hyste en vänster. Men det var långt före Tony Blairs tid. Blair deltog för övrigt på Bilderbergsgruppens möte 1993, som en symbol för den nya borgerliga scoialdemokratin och nu är det alltså dags för Stefan Löfven att delta på särskild inbjudan av Jacob Wallenberg. Något som bara bekräftar den gamla sanningen: ”Säg mig vilka dina vänner är och jag ska säga dig vem du är”.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!