Luleå 27 februari: Demonstrera mot delade turer

2012-02-22 12:51:32
Den 27 februari behandlas Rättvisepartiet Socialisternas (RS) motion om att avskaffa delade turer i vård och omsorg i Luleå kommun.

– Alla som kan bör delta i personalens demonstration som äger rum innan kommunfullmäktigemötet, säger Jonas Brännberg, gruppledare i kommunfullmäktige för RS.
Förslaget till svar på motionen från S-majoriteten är att man ska verka för att delade turer ska bort men utan att bevilja några nya pengar.
– Enda hållbara lösningen på problemet är mer pengar för att kunna ha högre bemanning. Idag går personalen på knä. Delade turer är bara toppen av ett ­isberg, säger Jonas Brännberg.
Den svåra arbetssituationen bekräftas av en rad inslag som SVT:s Nordnytt gjort om kvinnors arbetssituation.
Bland annat sägs att undersköterskor anmäler flest arbetsolyckor av alla yrken, 19 per 1 000 anställda. Jämfört med 6 per 1 000 i genomsnitt.
– Ska jag tala sanning så är jag inte en god ambassadör för vården. Jag kan inte ljuga om verkligheten, för vi går på knäna. Vi har fått allt mer att göra och jag känner att jag räcker inte till, sa Maritha Juhlin till Nordnytt den 20 februari.
RS Luleå

DEMONSTRATION


Avskaffa delade turer!
• Stöd personalens protester.

Måndag 27/2 kl 12.15
Gula paviljongen för marsch till kommunfullmäktige.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!