Luleå: Enig landsbygdskommitté sågar ”Framtidens Skola”

2015-12-09 17:05:45
Den tvärpolitiska Landsbygdskommittén i Luleå kommun sågar i ett uttalande Barn- och utbildningsförvaltningens ”underlag” som föreslår nedläggning av totalt ett 30-tal skolor och förskolor under en tioårsperiod.

”Frågan berör såpass många människor nu och i framtiden och är alldeles för viktig för att kommunen ska gå vidare och fatta beslut med så undermåligt material”, skriver Landsbygdskommittén, och ”framför enhälligt […] att inget beslut ska tas baserat på det underlag som kallas ’Framtidens Skola’”. 

Inom S uppstår nu allt mer tveksamheter till förslaget. Landsbygdskommitténs socialdemokratiska ordförande Mårten Ström säger till NSD den 8 december: 

– Jag har aldrig under mina 40 år i politiken varit med om ett sådant dåligt underlag för beslutsfattande som har presenterats. 

Andra som öppet har kritiserat förslaget är S-föreningarna på Hertsön och i Sunderbyn. 

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!