Luleå: Inga nazister på våra gator!

2009-11-11 17:09:50
Två dagar innan den historiskt uppmärksammade Kristallnatten (1938) organiserade Rättvisepartiet Socialisterna och Elevkampanjen tillsammans med Ung Vänster och Syndikalisternas Ungdomsförbund ett antinazistiskt torgmöte i centrala Luleå.

Förvånansvärt många förbipasseran­de saktade in eller stannade upp. Det märks att hotet från nazism och rasism berör och upprör många.
Talarna på torgmötet tog upp om  Sverigedemokraternas tillväxt och hur det ger ökat självförtroende till isolerade, men mer våldsamma na-zistorganisationer. Ett exempel är den så kallade Svenska motståndsrörelsen som haft aktiviteter i Luleå på sistone. En av dem som deltagit på aktiviteter är Per Lindfors, som under sin tid i nazistorganisationen NSF dömdes till tre års fängelse för mordbranden mot RFSL:s lokaler i Piteå.

Lindfors var också en av dem som misstänktes för den grova misshandeln av en RS-medlem i Piteå 2005, men åtal väcktes inte i brist på bevis.
Det här visar vad nazismen handlar om; organiserade våldsattacker på alla som de hatar.
Affischering, flygbladsutdelning och marscher är bara en förberedelse för det våld de vill använda för att krossa demokratin.
Antirasister i Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!