Luleå: ”Många säger redan att de röstar RS igen”

2018-08-08 18:10:16

foto: Anton Lindbäck
Det är väldigt bra respons när RS Luleå valkampanjar.

Efter en veckas valkampanj i Luleå börjar den politiska temperaturen stiga. 

Över 200 valmanifest är sålda med målet om en fördubbling under kampanjens andra vecka.

– Vi får bra respons. Hittills träffar vi många som har röstat på oss tidigare och redan har bestämt sig för att de ska rösta RS igen. Vi behöver ofta inte argumentera – vår kamp mot skolnedläggningar, mot rasism och privatiseringar har redan övertygat dem, säger Liv Shange Moyo, Rättvisepartiet Socialisternas förstanamn på kommunvalsedeln.

– Dessutom träffar vi många som är besvikna på att ha sviktits av arbetarrörelsens gamla partier och är intresserade av RS, säger Maria Linna, som lägger flera dagar i veckan på att hjälpa till i valkampanjen.

Många av de flyktingar som RS har kämpat med tillsammans under året, mot utvisningar och rasism, är nu beredda att hjälpa till i valkampanjen – även om de inte får rösta. Till exempel har trappuppgångar runt om i Luleå dekorerats med RS-affischer under veckan.

Nästa vecka blir en stor utmaning att sätta upp massor med valplakat och samtidigt dela ut ett flygblad i brevlådorna hos tiotusentals lulebor.

Om du har möjlighet att hjälpa till med flygblad i området du bor, kontakta oss på 079-340 59 97. ■

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!