Luleå med ryggen mot SD

2009-05-28 11:36:20
Måndagen den 25 maj besök­te Sverigedemokraterna (SD) Luleå. Omkring femtio personer samlades för att protestera mot rasisterna och Arbe- tarInitiativet deltog i protesten. På grund av missuppfattningar angående tiden blev inte protesten så stor som den hade kunnat bli.

De omkring 20 poliserna på platsen ingrep direkt och talade om för motdemonstranterna att man inte får stö­ra mötet genom att skrika, då skulle man bli omhändertagen!
Antirasisterna ställde sig då med ryggen mot rasisterna under deras torgmöte. Antirasistiska plakat syntes och soptunnor där man kunde kasta rasistpropagandan.

När SD berättade att de inte får komma med information på skolorna i Norrbotten applåderade åhörar­na! När Sverigedemokraterna till sist började avrunda överröstades de av burop och slagord.
Återigen är det bevisat att SD inte har något fotfäste i Norrbotten.
Två åhörare kunde man skåda bland motdemonstranterna och poliserna.
Antirasist Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!