Luleå: Metall-nej till privatisering

2007-09-12 14:37:54
”Metall tar strid” var huvudrubriken i NSD den 7 september. Orsaken var det fullsatta medlemsmöte för Metallklubben på SSAB i Luleå som antagit ett skarpt uttalande mot privatiseringen av lokalvården i Luleå kommun.

”Noggrannhet, kvalité och lojalitet måste gå före kortsiktigt sparande” sägs det bland annat i uttalandet, som är adresserat till s-kommunalrådet Karl Petersén.
På samma möte rapporterades det också om att Metallklubben på SSAB har ställt sig bakom det fackliga uppropet om en protestdag mot regeringen den 18 september.

Antagit 18/9-uppropet

Under förra veckan uppvaktades kommunalrådet Karl Petersén (s) och socialdemokraternas kommunfullmäktigegrupp av lokalvårdare.
Karl Petersén sa att inget var bestämt ännu, men att han generellt var för mer privatiseringar. Symptomatiskt nog försvarade Karl Petersén privat städning med orden ”Om jag var entreprenör…”. Han, liksom socialdemokraterna, tänker inte längre tanken ”Om jag var lokalvårdare”. Socialdemokraternas kommunfullmäktigegrupp fick lokalvårdarna aldrig träffa, eftersom facket hade fel information om var mötet skulle äga rum.
Nästa steg är ett möte för alla lokalvårdare på torsdag denna vecka. På det mötet tas beslut om nästa steg i kampen. Med metallarnas stöd i ryggen och fler fack som kan uttala sitt stöd är det nu dags att kalla till en massdemonstration och uppmana alla som stödjer att sluta upp.
Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!