Luleå: RS polisanmäler Norrporten för yttrandefrihetsbrott

2007-06-27 10:50:36
Förra veckan lämnade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Luleå in en polisanmälan mot fastighetsbolaget Norrporten efter att de återigen igen kört ut medlemmar som kampanjat inne på Strands galleria.

– Vi har försökt förmå Norrporten att förstå vilka regler som gäller och att vi har rätt att stå på offentlig plats, även i gallerior. Efter att ha pratat med polisen, Norrportens VD Leif Lövgren och Securitas trodde vi att polletten hade trillat ned, men uppenbarligen inte, eftersom vi i lördags återigen blev utkörda, säger Signe Engström, en av dem som blev utsparkade.
– Alla andra gallerior, i Luleå och resten av Sverige, har förstått våra grundlagsskyddade rättigheter. När Norrporten och dess VD Leif Lövgren trots att de fått information om vad som gäller kör ut oss tolkar vi det som att det är vår politik de vill stoppa, säger Jonas Brännberg.
– Det är en otäck trend när ekonomiskt starka som Norrporten använder sin makt för att inskränka demokratin. Men vi kommer inte att ge oss, säger Signe Engström.
I media har Norrporten skyllt på vaktbolaget Securitas. Enligt Norrbottens-Kuriren är anmälan nu skickad till justitiekansler för att undersöka om de handlar om ett yttrandefrihetsbrott.
RS i Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!