Luleå: Skolräddarna fler än S

2016-05-04 14:42:57

foto: Yonggang Cui
Skolräddarna i Luleå fortsätter kampen.

–Vi kan inte ge upp. Vem ska då kämpa för demokratin, för våra barn och för framtiden? 

Så sammanfattade Anna Widén den fortsatta skolkampen i Luleå när skolräddare samlades på Köpmantorget den Första maj för att gemensamt visa S-tåget att kampen fortsätter. Ett rekordlitet S-tåg med bara 180 deltagare fick se hur fler personer protesterade mot S-politiken. I S-tåget fanns det även de som applåderade protesten. 

Ilskan är långt ifrån över. Redan dagen efter lämnade samordningsgruppen Hela Kommunen ska Leva och Lära med hjälp av en advokatbyrå in en överklagan av S-ledningens nedläggningsbeslut.

Jonas Brännberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!