Luleå: Striden om helgtillägget fortsätter

2009-10-01 16:11:43
– Kommunledningen försöker undkomma ansvar för lönesänkningsförsöken, men kommer inte att lyckas. Vi trappar upp striden för helgtillägget, säger David Hedberg, undersköterska, efter Rättvisepartiet Socialisternas interpellation i fullmäktige.

Interpellationen var ställd till kommunalrådet Karl Petersen (S) som desperat försökte hävda att frågor om avtal och löner inte är en fråga för politiker.

Karl Petersen försökte försvara sig med att de vill rätta till orättvisan med o­ika arbetstidsmått inom kommunen, som om det var för personalens skull man genomför uppsägningen av avtalet. Den medlemsomröstning som Kommunal har genomfört slår snabbt hål på argumentet. 95,8 procent av de som röstade ville hellre behålla helgtillägget än ta kommunens alternativa förslag.
Efter debatten har kommunledningen kallat facket till nya förhandling­ar. Det innebär att de inte vågar driva igenom sin lin­je ensidigt. Med nya aktioner och en breddning av kampanjen ska helgtillägget kunna räddas.
Jonas Brännberg

Luleå: Demonstrera för helgtillägget

Torsdag 8/10, kl 17.45 stadshuset

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!