Luleå: Studenter mot rasism startar upp

2015-02-18 16:04:05
Studenter mot rasism i Luleå har nu samlat ett 70-tal intresserade och ska på torsdagen den 19 februari ha ett möte för att diskutera och organisera ungas fortsatta kamp mot rasism.

Tisdagen den 24 februari och torsdagen den 26 februari anordnar Studenter mot rasism två öppna möten om Malcolm X och kampen i USA idag. Mötena kommer att innefatta en filmvisning med efterföljande diskussion om de historiska händelserna i den amerikanska medborgarrättsrörelsen och hur situationen ser ut idag.

Studenter mot rasism vill organisera  studenter och unga mot den ökande rasismen i Sverige. Sverigedemokraternas valframgångar har lett till att rasismen i samhället normaliseras och ger nazistiska organisationer självförtroende. Vi ser hur rumänska tiggare attackeras på stan, och hur deras tältläger bränns ned utan att polisen ser det som rasistiska hatbrott. 

Två terrorattentat mot moskéer under julhelgen är tydliga exempel på att hatbrotten mot muslimer ökar och blir grövre. Samtidigt inför staten Revaprojektet där människor misstänks utifrån sitt utseende, och människor utvisas ur landet tillbaka till de krig och den svält samt det förtryck de har flytt ifrån. 

Att rösta vart fjärde år räcker inte. Det behövs en organiserad rörelse underifrån som tar kamp mot rasism och utvisningar varje dag. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!