Luleå: Torgmöte mot rasism och nazism

2009-11-08 18:21:06


Torgmöte mot rasism och nazism

Den våldsamma nazistgruppen Svenska motståndsrörelsen (SMR) har den senaste tiden haft ett flertal aktiviteter i Luleå med flygbladsutdelning och uppsatta affischer samt klistermärken. Men motståndet mot rasism och nazism är starkt i Luleå, och varken Sverigedemokraterna (SD) el­ler rena nazistgrupper har någon plattform.
SMR:s führer Magnus Söderman har uttalat ett krigsrop till sina medlemmar mot vänstern. En granskning som Expo har gjort visar också att SMR regelmässigt beväpnar sig.

Lördagen den 7 november, två da­gar innan Kristallnatten, anordnades ett antinazistiskt torgmöte i Luleå – för att visa att nazisterna inte är välkom­na på våra gator.
Det som kan stoppa nazisterna är att visa det starka motstånd som finns emot dem. Samtidigt behövs det aktiv kamp mot högerpolitiken, för jobb och välfärd till alla. Nazisterna splittrar den gemensamma kamp som behövs mot de attacker som haglar från regering och arbetsgivare.
Antinazist i Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!