”Lyckad strejkdag – inhyrda fick gå hem”

2009-06-17 17:07:30

foto: Katja Raetz
Strejkmöte

– Det var lyckat att vi idag [den16 juni] fick de inhyrda att gå hem. Men det är tråkigt att det kan bli en konflikt med dem som inte förstod vår situation. Vi skyddar också deras jobb, det är egentligen bara en tidsfråga innan de också blir utbytta, kommenterar Jessica Moya, en av lagerarbetarna i strejk.

När förhandlingarna pågår i Lagenas lokaler står arbetarna ut­anför och får vänta på besked.
– De säger att de vill ha garan­tier för att det inte blir några fler strejker. Men vilka garantier ger de oss för att inte ta in fler inhyr­da? Våra krav är väldigt tydliga – dra tillbaka varslen! Vi står här i våra arbetskläder redo att börja jobba så fort varslen dras tillbaka.
Lucía Collazos

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!