Lyckad valkampanj för socialister i Hongkong

2011-11-09 17:50:54
Socialist Actions kandidat i lokalvalet i Hongkong, 22-åriga Sally Tang Mei-ching, fick 493 röster (8,4 procent) i valkretsen Un Chau och So Uk. Mandatet vanns som väntat av en anhängare till regeringspartiet DAB med 3 403 röster.
Det här var ett mycket bra första valresultat någonsin för Socialist Action (CWI i Hong Kong), mindre är 18 månader efter att organisationen bildats.
– Vi lyckades politisera en massa människor med vår kampanj och responsen var verkligen bra, sade Sally Tang Mei-ching.
– Socialist Action är mer välkänt nu än någonsin tidigare.
Socialist Action kandiderade i allians med Socialdemokratiska förbundet (LSD), vars samarbete gjorde det möjligt för Socialist Action att få tillgång till valsedlar. Med extremt begränsade resurser ställde de unga kamraterna upp för att bygga sin organisation, vinna nya anhängare och en större publik för socialistiska ideer.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!