Lyckat läger i Luleå

2011-10-20 13:12:38
Under den gångna helgen hölls Rättvisepartiet Socialisternas och elevkampanjens norrlandsläger i Luleå, med gäster från Finland, Sundsvall och Stockholm.

Lägret präglades mycket av rörelsen kring Ockupera Wall street och Per-Åke Westerlund öppnade lägret med att prata om det:
– Ockupera Wallstreet-rörelsen är ett uttryck för kapita­lismens kriser – ekonomiskt och politiskt.
Det hölls många seminarier om bland annat kvinnoförtryckets ursprung och hbt-kamp, klimatkrisen och asylkampen.
− Det finns ingen politiker, inte ens Bildt eller utvisningsminister Billström, som kan ­ifrågasätta den extrema situation som råder i Iran, en av världens sista teokratiska diktaturer. Ändå fortsätter man, på de mest brutala vis, att utvisa flyktingar till landet. Regeringens asylpolitik är en av de mest extrema formerna av statlig rasism, sa Anna Löfgren under seminariet om asylkampen.

Förutom seminarier hölls även en workshop i hur socialister kan använda sig av sociala medier, det visades politisk film och det spelades spel.

Agnes von Rosen

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!