Lyckat torgmöte mot nazister i Piteå

2012-04-26 10:40:06
Måndagen den 17 april anordnades ett antinazistiskt torgmöte i Piteå. Anledningen till torgmötet var att medlemmar från Svenska Motståndsrörelsen delat ut flygblad i Luleå och Piteå.

Ungefär ett 30-tal personer kom och lyssnade på de olika talarna från Rättvisepartiet ­Socialisterna, SSU men även några privatpersoner som ville framföra sina åsikter om hotet från nazister. Detta var väldigt lyckat då torgmötet utlystes en dag i förväg. RS hade även tidigare på dagen ett bokbord på gymnasiet, där många sa att de var intresserade av att gå med i partiet.
Efter torgmötet beslöts även att ett möte med antinazisttema skulle hållas för intresserade veckan efter. Det blev av måndagen den 23 april och det kom cirka 20 personer dit. Mötet var väldigt lyckat och det bestämdes att en aktionsdag ska anordnas mot rasism och nazism. De som kom på mötet var väldigt engagerade och drivna, och en styrel­segrupp som har huvudansvar för dagen bestämdes.
Dagen kommer att bestå av flygbladsutdelning, en demonstration med talare, musik och en humorakt på dagen och sen på kvällen blir det ett event med konstutställning, musik etc. Dagen börjar kl 12.30, men huvudakten/demonstrationen äger rum kl 13.30 till kl 14.30 och på kvällen är det kl 19.00 till kl 21.00.

RS Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!