Majstart med fokus på kongressen

2016-05-04 12:37:28
April månads ekonomikampanj nådde inte riktigt hela vägen fram, utan landade på 48 686 kronor. Men efter ett bra ingripande på Första maj samt kommande bidrag till kongressinsamlingen den 6-7 maj lägger grunden för ett bra majresultat.

Årets ingripande under Första maj var solitt, såväl vad gäller insamlade pengar som politiska diskussioner och spridandet av politiskt material med de revolutionära socialistiska idéerna som Rättvisepartiet Socialisterna och Offensiv kämpar för. Ingripanden ägde rum i Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå, Umeå, Borlänge, Örebro, Sundsvall, Borås med fler orter. Mer om Första maj kan du läsa om på sidorna 3-5.

Nu ligger fokus på helgens kongress, där perspektivdokument ska beslutas om och grunden för det fortsatta bygget av Rättvisepartiet Socialisterna och den internationella organisation vi är den svenska sektionen utav, Committee for a Workers’ International (CWI),ska läggas. Representanter från hela landet samlas i spännande och nödvändiga diskussioner om världsläget, situationen i Sverige, den fackliga avtalsrörelsen med mycket mera. Här under har vi en appell om bidrag till kongressens insamling som alla borde läsa och bidra till.

Som vanligt kan du bidra till ekonomikampanjen via Swish 123 240 32 85, SMS:a ”Offensiv 100” till 72550 eller med PlusGiro 87 96 49-2. Tack! ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!