Malmö-demo mot SD-rasismen

2011-10-12 21:45:01
Sverigedemokraterna planerar sin största marsch någonsin i Malmö den 15 oktober.
Motdemonstrationen är därför extra viktig – 13.00 på Gustav Adolfs torg.

Rasistmarschen sker samtidigt som det ekonomiska klimatet fortsätter att hårdna och imperialismens krig fortsätter att driva folk från deras hem.
Det är viktigt att så många som möjligt deltar i motdemonstrationen för att visa att främlingsfientlighet och högerpopulism aldrig kan vinna något gehör i Malmö. Att vi inte tänker låta oss splittras.
Det nystartade Malmös Nätverk Mot Rasism, där Rättvisepartiet Socialisterna ingår, arbetar för fullt med mobilisering och information inför demonstrationen men också för ett mer långsiktigt antirasistiskt arbete i stan.
Informationsträffar är
inplanerade hos flera
idrottsföreningar i stadsdelen Rosengård. Fritidsgårdar i Rosengård, Hermodsdal och Nydala har besökts. Många gymnasieskolor har besökts där affischer och flygblad i princip försvunnit direkt för att sättas upp eller delas ut av eleverna själva. Flygbladsutdelning och informationsspridning sker dagligen i centrala Malmö.
Samtidigt som de eta­blerade riksdagspartierna talar sig varma om alla människors lika värde ser vi hur Sverigedemokraterna får ökat inflytande både direkt och indirekt. När den nya lasermannen härjade för nästan exakt ett år sedan skickade regeringen ner integrationsministern till Malmö. Som om rasistiska mord och mordförsök skulle vara ett integrationsproblem. Och Ilmar Reepalu, Socialdemokraternas starke man i Malmö, propagerar för fler utvisningar som en lösning mot kriminalitet. Inte ett ord ägnades åt frågan om ökad social och ekonomisk trygghet. När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen gick tiotusentals människor ut och demonstrerade, vilket i alla fall för ett tag avskräckte de etablerade partierna från att allt för tydligt närma sig SD politiskt.
Med en stor uppslutning av antirasister i Malmö på lördag kan man påminna dem om att rasismen aldrig kommer att vara välkommen eller accepterad.
Patrik Berg

Rasister angrep aktivist

I tisdags angreps Amer Mohammed Ali, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna, av rasister när han stod på Triangeln i centrala Malmö och mobiliserade inför lördagens demonstration.
– De knuffade på mig och sade att såna apor som ni har vi för många av, berättar Amer. Men ungdomar som hörde mig kalla dem för rasister stannade upp och rasisterna valde att lämna platsen. Det visar att hotet om rasistiskt våld hänger ihop med Sverigede­mokraternas marsch på lördag.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!