RS Frölunda bildas!

2011-10-20 11:32:29
Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg fortsätter att bygga ut. I onsdags bildades en ny partiförening i Frölunda. Det blir den andra nya partiföre­ningen i Göteborg sedan upptaktsmötet i augusti och Västsverige har då nio partiföreningar.

RS Frölundas första möte handlade om RS tidning Offensivs roll i partiet, berättar Pontus Moberger.
– RS är inte okända i området trots att vi inte haft partiförening i Frölunda. Vi har varje vecka sålt Offensiv på Frölunda torg, ofta med gott resultat.
– Det positiva med partiföre­ningen är att det är bra fördelning vad gäller ålder och kön. Det är både arbetare som varit medlemmar en längre tid och ungdomar. Bland medlemmarna idag har vi en jämn fördelning män och kvinnor, fortsätter han.
– Nu handlar det om att eta­blera oss i området, att profilera partiet och värva nya medlemmar. Partiföreningen har nu inför starten nio medlemmar, men RS har goda förutsättningar för att växa.
Ett öppet möte om ”Vad vill socialisterna?” kommer att organiseras. Fokus kommer att ligga på att värva nya medlemmar och politiskt skola dem, ­avslutar Pontus.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!