Malmö: Manifestation mot förvar och för rätten till asyl

2009-11-09 10:19:33


Manifestation i Malmö 7 november

I  lördags (8/11) hölls en manifestation på Gustav Adolfs torg i Malmö av Irakiska Asylkommittén, Aktion Mot Deportation, Asylgruppen och Rättvisepartiet Socialisterna.

Talade gjorde bland andra Ammar Korshed från Rättvisepartiet Socialisterna.
– Sverigedemokraterna sitter inte i Riksdagen idag, men deras politik förs där. Han talade också om att vi idag närmade oss en situation liknande den 2005, med den dåvarande Socialdemokratiska regeringen, som gav upphov till den stora kampanjen för flyktingamnesti. Idag utvisar men återigen apatiska flyktingbarn och trappar upp takten i tillbakasändandet av människor till krig, tortyr och fattigdom.

Bishar, en av de utvisningshotade irakierna, talade för Irakiska Asylkommittén. Han tog upp svenska myndigheters dubbelspel när man samtidigt som man påstar att Irak är säkert nog att utvisa flyktingar till säger att det är för farligt för svenska medborgare att ens resa dit.

Veronica från Aktion Mot Deportation talade om det orimliga att myndigheterna håller människor fängslade, utan att de begått något brott eller blivit prövade i domstol. Aktion Mot Deportation kampanjar just nu för att informera om och stoppa flyktingförvar.

Det är bara genom aktiv kamp mot rasism och omänsklig flyktingpolitik som den kan stoppas! RS Malmö/Lund kommer att fortsätta delta aktivt i kampen för flyktingars rättigheter och mot den rasistiska flyktingpolitken.

Kim Holmstedt

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!