Malmö slöt upp i solidaritet med flyktingar

2015-09-16 15:56:32

foto: Amer Mohammed Ali
”Brick by brick, wall by wall, Fort Europa has to fall” skanderades i Malmö.

4 000 personer demonstrerade den 13 september på Stortorget i Malmö under parollen ”Refugees Welcome – Flyktingar Välkomna”.

Demonstrationen var en del av den solidaritets- och protestvåg som har svept över landet den senaste tiden mot den inhumana flyktingpolitik som har lett till en humanitär katastrof med människor som i tusental drunknar på flykten över Medelhavet eller sätts i läger i EU:s gränsländer.

Efter demonstrationen på Stortorget påbörjades en annan gående demonstration. Med talkörer som ”Jalla jalla, Sverige åt alla” och ”Brick by brick, wall by wall, Fort Europa has to fall” gick cirka 500 personer till Migrationsverkets lokaler vid Jägersro, där palestinska flyktingar från Gazaremsan och Irak har hungerstrejkat i en vecka för rätten att få stanna i landet.  

Det är en hungerstrejk där minst sex personer har behövt akut läkarvård, varav tre bara under söndagen.

Rättvisepartiet Socialisterna deltog på båda demonstrationerna och sålde tidningen Offensiv, vilket inbringade 1 500 kronor till våra politiska kampanjer. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!