Malmö: ”Vi har valt Lind­ängens vårdcentral!”

2010-04-21 15:54:08
Ett 80-tal personer samlades utanför Lindängens vårdcentral för att protestera mot politikernas nedläggningsbe- slut. ”Valfrihet? Vi har redan valt Lindängens vårdcentral!”, stod det att läsa på ett av plakaten.

Nästan 10 000 personer är listade på vårdcentralen, trots det vill den borgerliga Femklövern i Region Skåne stänga vårdcentralen och tvinga de boende att söka sig till mer avlägsna vårdalternativ. Både gamla som unga hade samlats för att visa att man inte tänker ge upp sin vårdcentral.
Oppositionen (V och S) har lovat att behålla vårdcentralen vid en valseger. Man ska dock komma ihåg att Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet har anammat den nyliberala logiken och dess budgetdisciplin, som innebär nedskärningar i väl- färden runtom i landet.
– Det räcker inte med att lyssna på politikerna, vi måste själva bli en politisk kraft, besvarade Gaston Varas politikeretablissemangets påhejare.
Rättvisepartiet Socialisterna kommer att fortsätta ge sitt aktiva stöd till proteströrelsen för att rädda Lind­ängens vårdcentral.

Nästa möte hålls torsdagen den 29 april kl 18.00 på Lindängens gym (Koralgatan 4).

Ammar Khorshed

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!