Manifestation mot nazistmarschen

2009-11-25 21:40:11
Planerna på en nazistmarsch genom Stockholm city lördagen den 28 november måste besvaras.
Vi uppmanar alla som är mot nazism och rasism att samlas vid Sergels torg och Åhléns kl 12 för att visa vårt motstånd mot nazismen.

Nazistiska ”Svenska motståndsrörelsen” har under hela 2009 försökt uppträ­da som den våldsammas­te och mest provokativa av nazistgrupperna. Hotet om nazistiskt våld har därför ökat i år. På så sätt hoppas de fortsätta att värva från sina konkurrenter.
Nu tar de ett steg till: En uppmaning till en marsch mitt i centrala Stockholm på dagtid.
Fram till nu har smr:s aktiviteter inskränkts till ljusskygg uppsättning av klistermärken eller kortvarig flygbladsutdelning.

Den 6 juni uppmanade smr till samling i Skellefteå, med förevändningen att fira nationaldagen. Uppemot tusen skelleftebor visade tydligt att de inte var välkomna. Nazistsamligen slutade i poliseskort och fiasko.

På samma sätt har smr isolerats och drivits bort från andra torg varje gång det funnits tid att samla folk för att bua, skramla med nycklar eller omringa dem – i Luleå, Göteborg och Nyköping.
Nu på lördag kallar nazisterna till samling vid Centralen kl 13.00. Inte minst Sverigedemokraternas opinionssiffror gör att nazisterna tror att de har medvind.
Men motståndet är så mycket större och starka­re.
Samlingen vid Sergels torg och Åhléns är mycket viktig för att visa på ett välordnat och politiskt motstånd mot rasism och nazism.

Nätverket Nazistfritt Stockholm, som består av ett 10-tal organisationer, uppmanar alla att delta på lördag! 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!