Manifestation mot ”valet” i Iran 14 juni

2013-06-05 14:37:09
Den 14 juni hålls en manifestation i Göteborg mot ”valet” i Iran i protest mot den islamiska diktaturens valfusk.
Manifestationen arrangeras av Rättvisepartiet Socialisterna tillsammans med iranska flyktingar från bland annat Asylrörelsen.

Offensiv har talat med tre ­aktivister i Asylrörelsen, systrar som har flytt från Iran.

Maryam Masiri:
– Den islamiska republiken Iran är ett globalt hot. Regeringens ledare fortsätter att sprida krigshets och därför är det viktigt med inter­nationella fördömanden av valet i Iran.

Zhoreh Masiri:
– Den islamiska diktaturen i Iran måste förstöras och det internationella samfundet måste hjälpa iranierna att göra detta.

Paria Masari:
– Irans islamiska regim är inte vald av folket. Presidentvalen är falska och inte mer än ett valskåde­spel. De som protesterar riskerar att möta förföljelse, tortyr och död.

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!