Massmöte i Dublin för #Jobstown Not Guilty

2017-04-05 17:49:33


Paul Murphy, åtalad parlamentsledamot.

700 personer samlades i Liberty Hall i Dublin i lördags till ett Massmöte för Rättvisa. Bara dagarna innan hade åklagare begärt i domstol att de aktivister som ska åtalas den 24 april skulle beläggas med munkavle. Det bara ökade ilskan.

På mötet talade bland andra Paddy Hill, en av ”Birmingham 6”, som satt 16 år i fängelse fast han var oskyldig.
Där var också strejkvakter från Dublins strejkande bussförare. Och representanter för byggnadsarbetarna i bolaget GAMA som för många år sedan fick stöd av Socialist Party (CWI i Irland) för att få ut sina rättmätiga löner. Mötet avslutades av Paul Murphy, parlamentsledamot för Socialist Party/Solidarity, som själv är en av de åtalade. Han betonade det socialistiska alternativet till kapitalismens åtstramningar, vattenavgifter och repression.
Rättegången handlar om en massprotest i Jobstown utanför Dublin i november 2014. Vice premiärministerns bil stoppades av protesten och nu ställs demonstranter inför rätta för ”olaglig arrestering”. I själva verket handlar det om att staten vill bestraffa den stora rörelse som stoppade regeringens försök att införa vattenavgifter.

Ge ditt stöd: Skicka stöduttalanden, helst med bild, till kampanjen #JobstownNotGuilty, Facebook & jngcampaign@gmail.com. Gör gärna en kopia till offensiv@socialisterna.org ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!