Med sikte på Rättvisepartiet Socialisternas kongress 12-13 februari

2011-01-25 18:10:12
Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelse den 22-23 januari ställde in siktet på den kommande partikongressen 12-13 februari, som blir årets viktigaste samling för partiet. 

Givna teman under helgens diskussioner var  den tunisiska revolutionen samt arbetarkampen i Europa, vars omfattning saknar motsvarighet i modern tid.
Styrelsen konstaterade att även om Sverige ligger långt efter resten av Europa vad gäller nivån i klasskampen, kan det snabbt förändras. 
År 2011 har börjat med en rad lokala kampanjer: till exempel försvaret av Jordbromalmsskolan och asylkampen mot utvisningar i Göteborg. 

RS hade ett bra år 2010, med ökat antal röster alla kommuner partiet ställde upp i valet i september och över 100 nya medlemmar, det högsta antalet sedan 2004. Allt detta, och mycket mer, kommer att diskuteras på Rättvisepartiet Socialisternas partikongress.
Karin Wallmark

Anmäl dig till kongressen och/eller beställ kongressmaterial:
rs@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!