Med sikte på RS-kongress 12-13/2

2011-01-27 12:37:04
Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelse den 22-23 januari ställde in siktet på den kommande partikongressen den 12-13 februari, som blir årets viktigaste samling för partiet.

Givna teman under helgens diskussioner var förstås den tunisis­ka revolutionen samt arbetar- kampen i Europa, vars omfattning saknar motsvarighet i modern tid.
Styrelsen konstaterade att äv­en om Sverige ligger långt efter resten av Europa vad gäller nivån i klasskampen, kan det snabbt förändras.

År 2011 har börjat med en massa kampanjer, till exempel försvaret av Jordbromalmsskolan och den fantastiska asylkampen i Göteborg.
Allt detta, och mycket mer, kommer att diskuteras på Rättvisepartiet Socialisternas partikongress.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!