Mer pengar till förskolan!

2010-09-01 17:06:24
Barnvagnsparaden i Haninge samlade ett 40-tal deltagare. Plakat målades på torget och flera tal hölls.

Barnvagnsparaden hölls för att protestera mot situationen på förskolor­na i Haninge. Haninge är näst sämst i länet när det gäller personaltäthet. Var fjärde grupp i förskolan har 17 barn eller fler.
Stämningen var på topp under he­la manifestationen och när väl paraden skulle marschera iväg radades ett tiotal barnvagnar upp. Skrammelburkar och andra musikintrument delades ut. Ljudet från paraden ekade i gångtunnlarna och in i kommunhuset, dit paraden gick.
De skyltar som barnen hade målat lämnades in som post till Martina Mossberg (M), ansvarig politiker för Haninges förskolor. På kommun­fullmäktigemötet den 7 juni visade Mossberg sin bristande förståelse för situationen i förskolorna när hon kommenterade det faktum att två av tre barn inte får plats i den förskola som föräldrarna valt med: ”Om jag skulle vilja gå på Operakällaren och äta och de inte har plats, då kan jag inte stå och kräva att jag ska äta där.”
Krav som stod på skyltarna var bland annat: Max 15 barn per barngrupp! Mer pengar till förskolan!
Joel Eriksson
Lina Thörnblom

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!