Återinför asylrätten!

2010-09-09 16:07:06
I lördags (4 september) marscherade över hundra personer i Göteborg till försvar av ensamkommande flyktingbarn. ”Låt barn på flykt få landa tryggt” var kravet bak­om demonstrationen som tågade med röda ballonger och banderoller.

Vissa demonstranter bar på ryggsäck­ar och resväskor som en symbol för alla barn som befinner sig på flykt.
– Trots att det är en så viktig fråga är det bara Rättvisepartiet Socialister­na som driver frågan om flyktingamnesti i valrörelsen, sa Kristofer Lund- berg, förstanamn på Rättvisepartiet Socialisterna lista Göteborgs kommunval.
Ensamkommande flyktingbarn har varit ämne för debatt, men tyvärr handlar det ofta om att de misstänkliggörs och att deras behov ifråga­sätts.

– De ensamkommande flyktingbarnen har det svårt. Nytt land, nytt språk, traumatiska upplevelser från krig och förtryck. Och de kommer helt ensamma, men deras situation nämns tyvärr inte i valrörelsen, fortsatte Kristofer, som också är aktiv i Asylrörelsen.
3 000 ensamkommande flyktingbarn väntas söka asyl i år.
Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för flyktingbarnen, för asylsökan­de och papperslösa.
Rättvisepartiet Socialisterna är det enda parti i valet som driver kravet på flyktingamnesti.
Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!