Metallare ger stöd till Pappers och Elektrikerna

2010-04-23 13:15:06
– Ni är inte ensamma! Det skriver gruppstyrelserna för Metall på Volvo i Göteborg i ett stöduttalande till Pappers strejk. Metallklubbens styrelse på Volvo Umeverken har skickat stödbrev till Elektrikerna. Båda uttalandena kritiserar samtidigt IF:s Metalls avtal.

—————————-

Stöd till Pappers

Ni är inte ensamma!

Årets avtalsrörelse blev en katastrof för vårt förbund. I frågan om återanställningsrätten, som blåstes upp som den stora principen att ta strid för lade sig våra förhandlare platt till marken och slöt i den heliga arbetsfredens namn ett avtal som av många ses som en ytterligare försämring till och med i förhållande till nuvarande lagstiftning.

I detta fackliga mörker är det likväl gott att se att det inom LO-kollektivet finns åtminstone ett förbund som är berett att stå upp för sina medlemmar och vågar ta strid för de fackliga principerna.

Stå på er kamrater! Låt inte arbetsgivarna skrämma skiten ur er också!

Gruppstyrelse 30, 32, 34 och 35
Volvo Verkstadsklubb IF Metall

——————————-

Stöd till Elektrikerna

Vi ser med glädje att det finns en fackförening som väljer lojaliteten med medlemmarna och den samlade fackföreningens gemensamma avtalskrav, före den piska som nu viner om ”avtalsnormen”. Vi önskar er all lycka i den fortsatta kampen.

Även om ni inte når ända fram, så har i alla fall Elektrikerna satt ett ”märke” med en helt annan betydelse och innehåll än det ”märke” som var vårt eget förbunds bidrag till avtalsrörelsen.                          

Bästa fackliga och kamratliga hälsningar:
IF Metall klubbstyrelse, Volvo Lastvagnar AB, Umeå
gm Jan-Olov Carlsson, vice ordförande

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!