Michels fall prövades

2007-01-10 14:42:42
– Båda mina föräldrar har dödats på grund av sin politiska aktivitet i Kongo. Om jag utvisas kommer jag också att dödas. Det sade Michel Bofando Lotika när hans fall prövades i Migrationdsdomstolen i Malmö tisdagen den 9 januari.

Michel är en av grundarna för Flyktingar från Kongo, en organisation som bildades under 2005. Han är den första från Flyktingar från Kongo vars fall behandlas i Migrationsdomstolen.
Michel har hållits fängslad och blivit torterad i Kongo. I Migrationsdomstolen visades märken efter den tortyr han utsatts för.
Hans vittnesmål blev ett förkrossande svar till Migrationsverket, som hävdar att Michel kan utvisas och bli internflykting i Kongo.
Att Michel och andra flyktingar från Kongo också agerat i Sverige mot regimen i Kinshasa är ytterligare ett skäl till att han ska få stanna.
Migrationsdomstolens beslut meddelas om två veckor.

Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!