Migrationsverket utvisades

2011-06-09 15:31:23
Årets HBTQ-festival i Göteborg hade ett fullspäckat program med olika diskussioner och möten. Många möten var välbesökta med politiska partier och organisationer. Trots att de flesta fick ett positivt bemötande var det ett som fylldes med ilska och protester –  Migrationsverkets möte.

Migrationsverket hade bjudit in till seminarium för att diskutera asylprocessen med fokus på HBTQ-personer. När representanterna från Migrationsverket presenterade sig själva prata­de de mestadels om hur situationen ser ut för HBTQ-personer runt om i världen idag och mindre om hur de skulle bemöta asylsökande flyktingar.
Det var tydligt att Migrationsverket folk var på plats för att försköna sig själva från det sanna ryktet om att de utvisar HBTQ-personer till länder där de riskerar tortyr, förföljelser och mord. När besökare på seminariet ställde frågor till Migrationsverkets representanter hade de inga svar på kritiken.

Till slut fick besökarna i den fullsatta salen nog. Några i publiken avbröt föreläsningen ge­nom att ”utvisa” Migrationsverkets representanter ur rummet med motivering att de bland annat är homofobiska och rasistiska. Alla besökare ställde sig upp och applåderade när Migrationsverkets representanter i skam gick ut ur salen.
Minela Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!