Miljonprotester mot Trojkans svångrem

2012-10-05 22:45:59
– Generalstrejken den 26 september blev till en mäktig mobilisering mot Trojkan (EU, ECB och IMF) och landets styrande. Inte på flera månader har vi sett så stora demonstrationer som under strejkdagen, säger Andros Payiatsos, Xekinima (Rättvisepartiet Socialisternas systerparti i Grekland).

Även Spanien och Portugal har skakats av nya gigantiska massprotester mot högerpolitik och marknadens diktatur.
Under de senaste veckorna har Portugal upplevt de största demonstrationerna på 30 år och landet står på randen till en ny generalstrejk.

I slutet av förra veckan presenterade den spanska högeregeringen ett nytt åtstramningspaket. Budgeten 2013 ska bantas med närmare 350 miljarder kronor. ”Avgå”, ”ni representerar inte oss” och ”Nej”, replikerade hundratusentals demonstranter i huvudstaden Madrid den 29 september.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!