Minskat stöd till offer för sexhandel

2016-11-17 14:08:01
Det så kallade feministiska styret i Stockholms stad skär ner på stödet till offer för sexhandel och omöjliggör för kvinnor under 18 år att få hjälp.

Stockholms Tjejjour har startat en namninsamling mot Socialförvaltningen i Stockholm, vilka har beslutat att försämra samtalsstödet till klienter på Mikamottagningen.

Mikamottagningen riktar sig idag till de som är över 16 år och som får betalt för sexuella handlingar eller som skadar sig med sex.

Försämringen innebär att klienter som tidigare fick samtalsstöd tills de kände sig redo att stå på egna ben nu får max 15 samtal, att klienter inte längre får vara anonyma och att de måste ha fyllt 18 år.

”Mikamottagningen har varit en fristad för många personer som tidigare har mötts av bristfälligt och kränkande bemötande. Där har de kunnat få förtroende för sin behandlare, blivit förstådd och fått den tid de behöver för att läka”, står det i uppropet på sidan Minkampanj. 

Anonymiteten är ofta en förutsättning för denna grupp och forskning visar att hälften av de som har sex mot ersättning är under 18 år när de startar. Det ”feministiskt” styrda Stockholm bara måste riva upp beslutet. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!