Missa inte arbetarfilmfestivalen

2018-04-18 10:57:57
Årets arbetarfilmfestival äger rum i Malmö den 5-6 maj på Folkets Bio, Panora på Friisgatan 19D. Arbetarfilmfestivalen (NLFF) är en del av en växande global rörelse av arbetarfilmfestivaler och detta är andra upplagan av den nordiska festivalen som organiseras av filmkollektivet RåFILM.
Festivalen är ett samarbete med ABF-Malmö, ABF Skåne, LO-Malmö och Centrum för Arbetarhistoria, Folkets Bio Malmö, Emmaus Björkå och Filmcentrum Syd. Flera fackföreningar stödjer också festivalen, bland annat Byggnads Skåne, Elektrikerna, Handels, GS Facket och Transport.
Årets tema ”Klass” avspeglas i ett digert program med filmer och diskussioner kring arbetarklassens villkor runt om i världen.
Några exempel på filmer som visas i år är Taste of Cement om syriska byggnadsarbetare, The Maribor Uprisings om protester i Maribor samt Slovenien och Strawberry Days om säsongsarbetande jordgubbsplockare i Sydsverige.
För fullständigt program, gå in på www.nlff.se.

 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!