Missnöje mot mögel i lägenheter i Bergsjön

2012-04-26 10:49:01
”Alla behöver gå ut och visa sitt missnöje”.
Boende i Bovistas lägenheter i Göteborgsförorten Bersjön lider av mögel och slitage.

Offensiv har tidigare rapporterat om hur riskkapitalbolaget Bovista missköter de 500 lägenheter de förvaltar i Bergsjön – där bland annat mögel och fukt­skador har blivit en del av varda­gen.
En boende i Bovistas lägenheter, som vill vara anonym, beskriver situationen:
– Jag har inte så stora problem jämfört med andra ­boende i området, allra värst är det för barnfamiljerna. När jag har anmält de problem som finns i lägenheten med bland annat flagnad tapet, har Bovista svarat att de ska återgärda det, men ­inget sker. En granne har själv fått fixa sin lägenhet. Jag har funderat på det, men känner att det nästan är bättre att flytta härifrån.

Han har bott i Bergsjön och i Bovistas lägenheter under flera år och berättar att han ett flertal gånger kontaktat Bovista och bett dem att åtgärda de ­problem som finns i lägenheten. Hans flickvän inskjuter:
– De här lägenheterna är en del av miljonprogrammet. ­Enligt lag ska man underhålla lägenheterna med skäligt ­tidsmellanrum, något som aldrig har uppfyllts. Vår lägenhet behöver helt klart rustas upp.

De menar att det krävs mer än renovering av lägenheterna – det handlar om en upprustning av hela förorten.
– Om politikerna skött sitt jobb ordentligt, hade situationen inte sett ut så här i Berg­sjön. Det som krävs är en ordentlig satsning på förorterna runt om i Göteborg, med bland annat fler fritidsgårdar. Politikerna skiter i invandrartäta områden. Kolla dig omkring, det är för jävligt.
Han avslutar med:
– Alla behöver gå ut och visa sitt missnöje – jag kan proteste­ra mot Bovista imorgon om det så behövs.

Linnéa Wallberg
Denny Jovanovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!