”Moderatbubblan kommer att spricka”

2012-04-26 11:04:22
Rättvisepartiet Socialisternas årsmöte i Stockholm hölls under söndagen på partilokalen i Farsta.

Anna Löfgren från Offensivs redaktion inledde årsmötet under rubriken ”När spricker moderatbubblan i Stockholm?”.
– Stockholm har haft en speciell ställning där effekterna av den ekonomiska krisen 2008-2009, med bas i industrin, inte alls märktes av lika mycket. Ändå saknas det idag över 73 000 lägenheter i Stockholm, barnfattigdomen ökar i rasande takt och den ekonomiska skillnaden mellan rika och fattiga ungdomar blir allt tydligare.

Elin Gauffin, RS vice ordförande, var nästa talare. Hon betona­de vikten av ett aktivt motstånd till högerpolitikens härjningar och att RS där spelar en avgörande roll.
Mattias Bernhardsson, kommunfullmäktigeledamot för RS i Haninge, berättade bland annat att 18 000 flygblad kommer att delas ut till hushåll i Haninge.
En ny distriktsstyrelse valdes och tog sikte på mobilisering inför 1 maj och Offensiv 1 000. Det konstaterades också i diskussioner att de kommande månaderna kommer att vara fullspäckade av arbetar- och förortskamp.
RS Tensta Västerort

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!