”Modernt slaveri”

2010-08-25 17:21:42
Arbeta för socialbidrag är Folkpartiet i Göteborgs inställning i alliansens så kallade ”arbetslinje”.

– Modernt slaveri, säger Stefan Berg, förstanamn i Regionsvalet för Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och ordförande i Kommunals fackklubb på sin arbetsplats.
Folkpartiet ser sitt Göteborg framför sig: Där städar socialbidrags­tagare gator och torg, tar hand om äl­dre eller utför andra sysslor.
– Vi vill införa en motprestation för att få socialbidrag i Göteborg, sä­ger Helene Odenljung, kommunalråd för FP, till Göteborgs-Posten den 23 augusti.
– Det är utan tvekan så att det finns arbetsuppgifter som behöver göras i kommunen, men de som ut­för det ska ska få ­anställningstrygghet och en riktig lön, säger Stefan Berg, fackligt ansvarig i RS Göteborg.
Folkpartiet vill gå så långt som att ändra socialtjänstlagen för att kunna kräva arbete av dem som får försörjningsstöd.
Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för arbete åt alla med en riktig lön och kollektivavtal mot högerns löne­dumpning.

Kristofer Lundberg
förstanamn för Rättvisepartiet Socialisterna i Göteborg kommunval

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!