Mölnlycke: Arga föräldrar ställde kommunpampar till svars

2011-01-27 16:31:11
På onsdagkvällen den 19 januari samlades upp mot 50 arga föräldrar och övriga inblandade till ett informationsmöte i Mölnlycke angående nedskärningarna i skolorna. Rättvisepartiet Socialisterna (RS), som bedriver en pågående kampanj mot dessa nedskärningar, fanns på plats för att ta del av och dela med sig av åsikterna.

Mötet började med att kommunstyrelsens representanter berättade om nedskärningsförslaget, om varför det läggs fram.
Informationen fick det att koka hos föräldrarna och det märktes att de snabbt blev mer arga än då de klev in genom dörren vid mötets öppnan­de. Syftet med informationen var att besökarna skulle få en mer godkännande attityd gentemot förslaget, men resultatet blev det motsatta.

­– Miljön och barnens hälsa skulle vara viktig inom kommunen, men nu är det bevisat att ekonomin går först, sa en besviken förälder vid en diskussion angående att barnen efter förflyttningarna tvingas åka bil istället för att promenera till skolorna.
Åsikter om att det behövs en långsiktig lösning till skillnad från den här kom också fram i salen och det stämmer att den här (och nästintill alla nedskärningar) bara är preliminära lösningar för att ”spara pengar”.
Plötsligt togs ett samtalsämne upp angående vad som kommer att hända med pedagogerna i skolorna som kommer att läggas ned.

En representant från kommun­styrelsen svarade att hon redan hade varslat 23 pedagoger. Vad förändringen skulle få för konsekvenser för pedagogerna har inte kommit ut offentligt, bara att de har fått ”söka om sina tjänster” – så denna information om att många redan hade varslats försatte hela salens besökare i chock.
Samtidigt är det inte förvånande att det är arbetare som får ta smällen för nedskärningar när det är högerpo-litiska partier som bestämmer.
Mötet visade att det finns en stor önskan hos föräldrar om att stoppa förslaget innan det är tänkt att klubbas igenom den 7 februari. Viljan att kämpa finns alltså, men det behövs en ledande styrka som visar vägen för dessa arga motståndare. RS kommer arbeta för att bli en del av den.
Minela Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!