Mölnlycke: Fortsatt kamp för skolan

2011-02-16 14:48:16
På grund av det sto­ra motståndet mot förslaget om skolnedläggningarna i Mölnlycke valde alla partier vid det senaste kommunstyrelsemötet att dra tillbaka det, eller åtminstone att ett nytt förslag ska föregås av en fördjupad diskussion.
En återremiss av ärendet är dock inget som föräldrarna och de anställda är nöjda med.
– Det är bra att politikerna i detta fall har lyssnat på medborgarna, men nya beslut om nedskärningar kommer att tas trots att de bara är kortsiktiga lösning­ar, säger en arbetare på Högadalskolan (en av skolorna som skulle drabbas av nedskärningarna).
Politikerna ser de minskade barngrupperna i skolor som ett problem, men istället borde de dra nytta av situationen och satsa på fler förskole- och grundskolelärare.

Minela Mahmutovic

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!