Mord och terror mot fackligt aktiva

2007-10-10 14:22:27
144 fackföreningsaktivister mördades ifjol. Ytterligare drygt 800 misshandlades eller torterades. Nära 5 000 arresterades och mer än 8 000 fick sparken då de var fackligt aktiva. Det visar en ny rapport från Internationella Fackliga Samorganisationen, IFS.
– Arbetare som försöker skapa sig ett bättre liv genom fackliga aktiviteter bemöts av ett ökat förtryck i allt fler länder. Mest chockerande är att antalet dödade ökade med 25 procent jämfört med året innan, sa IFS generalsekreterare Guy Ryder i samband med att den nya rapporten presenterades i september.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!