”Möte imorgon – skolstrejk på fredag”

2009-01-14 14:34:28
På Tensta gymnasium i Stockholm håller en Elever Mot Krig-grupp på att sättas upp.

– Vi ska ha ett möte imorgon för att samla de elever som är mot kriget och föra fram idén om en skolstrejk. Vi kommer att skolstrejka på fredag en timme, jag uppmanar alla elever runt om i landet att göra likadant. Sen så kommer det att vara en stor demonstration på lördag dit vi ska försöka få så många elever som möjligt, säger Tunahan Satilmis, aktiv i EMK på Tensta Gymnasium.
Mohammed Abu Hashim är en av de aktiva:

– Jag är från Palestina och min farfar har berättat om hur han fördrevs från sitt hem. Orättvisorna fortsätter, jag följer arabiska media och ser hur massakern pågår, en bild som saknas i svenska media.
– USA och EU borde fördöma Israels agerande. Vi måste sätta större press på dom genom demonstrationer och protester, säger Mohammed.
– Det är synd om barnen i Gaza, därför tycker jag det är viktigt att protestera och demonstrera. Obama bor­de göra mer, säger Aihan Nezar.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!