Nätverk för utsläppsminskningar

2009-12-21 01:28:04
De finns en rad personer och organisationer som jobbar för att utsläppsminskningen av växthusgaser måste vara 80-procentig fram till år 2020.

Nätverket 202climatesolutions.org arbetar för att sammanföra människor och kunnande kring denna målsättning.
Medan politikerna utgår från vad som är politiskt möjligt att diskutera utgår climatsolution från vad som är nödvändigt. Inspirationskälla är bland annat Lester Browns bok Plan B. Den gör klart att en 80-procentig utsläpps­minskning till och med är möjlig med befintlig teknik.

Nätverket startade i augusti i år av bland annat Haagcenter. Det organiseras gruppdiskussioner kring olika intresseområden och villkor, men den stora diskussionen och kunskapsprid­ningen sker genom nätet. Som deltagare i forumet kan man ladda ner do- kument och sprida dem. Det finns flera dimensioner, där kontakter ska kunna knytas utifrån var människor bor, vad de har för intresseområden och vilka speciella kunskaper de har.
Här tar man saken i egna händer. Tanken är bland annat att man ge­nom dessa kontakter ska kunna visa på konkreta exempel världen över på åtgärder som faktiskt fungerar och på så sätt kunna sätta press på t ex konservativa chefer och beslutsfattare. Tanken är mycket god och det kommer säkert att inspirera många i den dagliga kampen. Men för att ­verkligen kunna minska utsläppen med 80 procent skulle det ekonomiska och politiska systemet behöva utmanas, vilket kräver att det byggs en politisk massrörelse.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!