Unga kräver jobb och grön framtid

2010-01-07 14:27:22
Det största hotet mot ungdomar idag är sänkta löner och otrygga anställningar.

Elevkampanjen driver kampanjen ”Unga kräver jobb och grön framtid”, som bland annat kräver ett seriöst jobbprogram där ungdomar får lärlings- och praktikplatser till full lön och med garanterade jobb i slut­ändan.
Det behövs en upprustning av den offentliga sektorn och klimatinvestering- ar som utbyggd kollektivtrafik och alternativa energikällor. Istället för miljar- der till bankerna som fortsätter att dränka sina direktörer i bonusar, sats- ningar på vägbyggen och Vattenfalls smutsiga samvete behövs verkliga satsningar på gröna jobb – för att minska arbetslösheten och möta klimathotet.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!