Nazister bakom mordet i Vallentuna

2012-11-12 01:36:41
Hotet från nazisterna visar sig på nytt efter mordet i Vallentuna. Tre nazister från våldsorganisationen SMR – Svenska Motståndsrörelsen – misstänks för det brutala mordet på Joakim Karlsson enligt TV3:s Efterlyst.

Det var den 21 september som Joakim Karlsson knivhöggs brutalt. Hans kropp föll till marken, där de numerärt överlägsna gärningsmännen fortsatte med sina sparkar, slag och knivhugg. ­Övervakningskameror visar hur de tre nazisterna väntar in Joakim och överfaller honom. Efter att ha knivhuggit och misshandlat honom avslutar de misshandeln genom att stampa på hans huvud och livlösa kropp. Joakims liv gick inte att rädda, han avled senare på sjukhus och blev ytterligare ett offer för det nazistiska våldet.
Mordet riktar återigen ljuset på det hot nazisterna utgör. De tre män som misstänks för mordet är, trots sin låga ålder, sedan lång tid tillbaka hemmahörande i nazistiska kretsar . Två sitter redan häktade; en artonåring och en sjuttonåring. En 21-årig man är fortfarande på fri fot. De är alla hemmahörande i SMR.
Svenska motståndsrörelsen skriver på sin hemsida ”Den efterlyste 21-år­ingen är aktivist i Svenska motstånds­rörelsen. Han har haft ett mycket gott rykte inom organisationen och är känd för att alltid ställa upp och hjälpa till och att aldrig vika vid konfrontationer.” Vidare medger de att de två yngre ”deltagit i organisationens aktiviteter”. De två häktade männen är redan misstänkta för en rad andra våldsdåd och hade vid gripandet flygblad från Svenska motståndsrörelsen på sig.

under eftersökningarna har polisen uppsökt ledande nazister inom såväl Svenska motståndsrörelsen som Svenskarnas parti. Bland nazister tas mördarna i försvar. Den välkände nazisten Mika­el Skillt, tidigare medlem i SMR, numera aktivist i Svenskarnas parti, skriver:
”…att skrika om våld och grina för att någon skitunge fått smaka bladet är det nog inte läge för.” och ”För övrigt så är två av grabbarna som är misstänkta för det här toppenkillar oavsett om de satt bladet i den här gossen eller inte. Lär inte vara den första och inte sista människan som dör för att saker och ting barkat”. Vidare menar han: ”Oavsett så ­tycker jag mycket bra om de två som hängs ut som misstänkta och den åsikten behåller jag oavsett domslut”. Angående övriga anklagelser om knivöverfall på en buss säger han: ”Om några känsliga svartskallar börjar gråta för att högerarmen är i fel vinkel så är det deras problem och inte ett brott som jag skulle fästa någon vikt vid”.

Den efterlyste 21-åringen har tidigare deltagit i attacker riktade mot Rättvisepartiet Socialisterna. Polisen beslagtog då bland annat kniv och tårgas. Han har vid flera tillfällen dömts för brott mot knivlagen. SMR är kända för sina våldsamma attacker och att medlemmar uppmanas att bära kniv i samband med politisk aktivism.
Nyligen släpptes Niklas Frost, SMR-medlemmen som har suttit sju år i fängelse efter att ha knivhuggit en antirasist i nacken. En snabb genom­gång av SMR:s medlemsled visar en tungt brottsbelastad organisation.
I SMR:s interna utbildningsmate­rial står att läsa:
”Koncentrera dig på att övervinna din rädsla, så att du blir först med våldsanvändningen och använder våldet fullt ut. Slå först och slå med full kraft… Gå på hårt och fortsätt bruka våld mot din motståndare tills du är säker på att han är oskadliggjord” (Källa: Expo).

Expo har gått igenom ett antal av domarna mot aktivister i Svenska motståndsrörelsen. Bara de senaste två åren har tio personer dömts för vapenbrott. Aktivisterna har inte sällan dömts i samband med våldsbrott.
Vid Expos granskning av SMR:s medlemmar, visade det sig att av 95 kartlagda personer hade 20 ­personer dömts för sammanlagt 43 våldsbrott. Tio hade dömts för 24 ­olika former av vapenbrott. 13 av dessa rörde brott mot knivlagen.
SMR är små och isolerade, men inte ofarliga, vilket det senaste mordet visar.
I takt med att den tungt kriminella nazistiska våldssekten tappar medlemmar i interna maktstrider och kriser, som ett resultat av det stora antifascistiska motståndet de möter, blir dess våld allt grövre mot ­enskilda antirasister, invandrare och ­socialister. De använder våldet som metod och försöker vinna över medlemmar från andra nazistorganisationer genom att visa sig som mest hårdföra.

Viktiga lärdomar
finns att dra av det antirasistiska motståndet runt om i landet, inte minst i Göteborg som tidigare varit hårt drabbat av nazisternas våld. En beslutsam kamp att sätta stopp för nazisternas samlingar, möten och aktiviteter har stoppat dem. Genom massiva blockader och protester har nazisterna inte lyckats organisera sig och den antirasistiska rörelsen lyckats hålla staden fri från nazister, vilket har stoppat ­våldet. I borgarpressen har Rättvisepartiet Socialisterna kritiserats gång på gång för sitt antirasistiska arbete som har stoppat nazisterna. Vi har varnat för att om nazisterna inte stoppas, är det bara en tidsfråga innan fler får sätta livet till. Vi varnade för att deras ökade självförtroende efter manifestationerna i Bollnäs skulle leda till ­
ök­at våld. Idag ser vi det blodiga resultatet av att SMR och andra tillåts verka. De som nu sitter häktade för mordet, fanns bland dem som spred sitt hat i Bollnäs. Då talade de, nu agerade de och Joakim fick betala med sitt liv.
Av en antirasist

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!