Norrbottensteaterns Kaos i kulissen

2013-04-17 13:30:40
Det dröjde för mig att ta mig samman och skaffa biljett till Norrbottenteaterns Kaos i kulissen (orginaltitel Noises off) som hade premiär den 23 februari.

Min kompis hade sett pjäsen en gång tidigare i våras. När jag frågat henne vad den handlar om, har hon svarat att ”Det kan jag nog inte sammanfat­ta. Det känns som fullständigt ­kaos.”
Men jag ska försöka ta mig samman; en enkel sammanfattning är  att det handlar om en ensemble som ska sätta upp en pjäs; ”Sardiner och snedsprång”.
I första akten får vi följa ­gruppens arbete, som publik. Regissören ­sitter med publiken och styr och ställer, samt ropar till ibland. Andra och tredje akten får vi ”följa med” bakom scenen.
Det blir mycket förvecklingar och jag förstår inte riktigt vad som är ensemblens ”verklighet” och när de tränar inför sin premiär. Men, roligt är det. Jag blir alldeles slut av allt skratt.

Britta Berggren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!