Nu kommer skatteåterbäringen

2007-06-13 11:05:27
Försäljning av Offensiv och knappar på demonstrationerna mot G8 i tyska Rostock står för över 4 000 kronor av ekonomikampanjen hittills i juni.

Medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna kämpande i demonstrationerna och blockaderna (se sid 8), och spred samtidigt en socialistisk politik via Offensiv och vår tyska systertidning Solidarität. Pengarna som  kom in behövdes för resor och tryckkostnader.
Förutom Rostock är det aktiviteter för protestdagen den 18 september och antirasism runt den 6 juni som står för de flesta inkomsterna. 90 Offensiv såldes i Stockholm den 6 juni. Men kamrater har också sålt 20 Offensiv på lärarnas demonstration i Stockholm (se sid 1) och 9 vid Haninges kommunfullmäktige (sid 3). Och bland veckans nya prenumeranter finns Gruv 12:an i Kiruna.
Hittills ligger ekonomikampanjen i juni på drygt 23 000 kronor, med ett mål på 80 000. För att klara målen, och därmed utgifterna, behövs nu fortsatt välplanerade aktiviteter. Plus en hög grad av påhittighet.

Skatteåterbäring?

Långt ifrån alla får tillbaka på skatten, men det finns ändå RS-medlemmar och Offensivprenumeranter som brukar ge en del av sin skatteåterbäring till ekonomikampanjen. Det är pengar som är extra välkomna eftersom sommaren trots allt innebär en viss nedgång i tidningsförsäljningen och därmed inkomsterna.
Kan du ge 100, 500 eller mer? Pengarna går oavkortat till våra kampanjer mot högerpolitiken, nu med sikte på 18 september.
Per-Åke Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!