Gruvarbetarstöd till protestdag 18 september

2007-06-13 10:59:53
Gruvfyran i Malmberget och Gruvtolvan i Kiruna ställer sig bakom det upprop för en protestdag mot högerregeringen den 18 september som startats av Kommunal sektion 28 i Västra Stockholm.

– Det är en bra grej, ett suveränt initiativ, med protestdag mot högerpolitiken. Vi har redan skickat ut det till lokaltidningarna, Kommunal och alla LO-distrikt i landet, säger Tomas Nilsson, ordförande i Gruvfyran, som också tänker lyfta frågan i gruvarbetarnas riksavdelning.

”Drabbar medlemmarna”

– Regeringens politik drabbar våra medlemmar, och det var ju ett viktigt skäl till varför vi var emot ett treårsavtal. Man kräver att vi ska ta vårt ansvar fullt ut, och så för de en politik som leder till räntehöjning och annat, säger Tomas Nilsson.
På det andra nätverksmötet för att organisera en demonstration i Stockholm den 18 september den dag riksdagen öppnar, beslutades det förra måndagen att nätverket ska kallas Septemberalliansen. En hemsida startas inom kort. Hittills har personer från ett 20-tal organisationer deltagit.
Septemberalliansen inleder redan nu konkreta förberedelser för att arrangera en demonstration på kvällen den 18 september. Samtidigt hoppas nätverket att LO och LO-distrikten ska göra hela dagen till en protestdag, med en demonstration för arbetslösa, skiftarabetare och andra även vid lunchtid som under a-kasseprotesten den 14 december.

Seko välkomnar stödet

Jannis Konstantis, vice ordförande i Seko klubb 119 inom tunnelbanan, välkomnar stödet från gruvarabetarfacken.
– Vi tog själva ett beslut på vårt styrelsemöte i dag att ansluta klubb 119 till Septemberalliansen.

Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!