”Nu räcker det – ned med privatiseringarna!”

2015-12-09 17:23:38
Omkring 70 personer deltog i den manifestation som Hyresgästföreningen organiserade utanför fullmäktige den 3 december.  Att frågan om kommunalisering var viktig märktes bland de närvarade.

Offensiv talade med Christer Blixt, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen på Bredfjällsgatan och Gropens gård. På en direkt fråga om hur man agerar om beslutet blir ett nej till kommunalisering svarade han: 

– Det finns inte på min karta, då måste man mobilisera på något annat sätt. Man måste lyssna på sina medborgare.

Haliima Abdi, som bor i Hjällbo i Angered och jobbar för Hyresgästföreningen, är trött på att det inte funnits något långsiktigt ägande och menar att detta måste tas på allvar.

Hon uttryckte sitt missnöje med att Graflunds inte har sett hur hyresgästerna har det och inte tagit sitt fulla ansvar och tyckte att det har varit vidrigt hanterat tidigare, eftersom man inte har sett eller agerat utifrån hyresgästernas bästa. 

Mahasti Hashemieh hade åkt ända från Frölunda för att delta. Hon uttryckte sitt missnöje över att inte fler engagerar sig i bostadspolitiken. 

– Det krävs ytterligare mobilisering då fler bostäder behövs. Ungdomar har inte bostäder, till och med klädkammare hyrs ut! Varför samlas inte alla?

– Ned med privatiseringarna, nu räcker det!

I sitt tal vid manifestationen  sade Kristofer Lundberg, ordförande Hyresgästföreningen Angered, bland annat:  

– De privata ägarna har i decennier struntat i underhållet, vilket har resulterat i kyla, fukt, mögel och skadedjur. Att miljöförvaltningen har konstaterat lägenheterna som en hälsofara borde vara skäl nog att rösta för en kommunalisering av beståndet.  ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!